Monday, July 25, 2011

hidup kita macam buat math

bismillahirrahmanirrahim

add math, math & fizik adalah subjek yang saya suka kat sekolah dulu walaupun markah ujian selalunya tak de lah tinggi mana pun. heee. apa yang buat saya suka dengan subjek tu sebabnya subjek tu adalah subjek yang berkaitan dengan penyelesaian. subjek yang membuat kita berfikir macam mana nak dapatkan jawapan. very interesting. tak boring.



satu soalan yang simple tapi mempunyai banyak jalan kira hanya untuk mendapatkan SATU jawapan. dalam nak mendapatkan jawapan ada yang menggunakan jalan kira nya panjang berjela baru boleh dapat jawapan. ada jugak yang pakai cara yang simple, kejap je dah siap. well, ada jugak soalan yang kita tengok panjang berjela dengan bermcm nombor siap berhuruf lagi tapi tengok2 jalan kira nya senang je.




hidup kita nih macam buat math. setiap masalah yang kita dapat mesti ada jawapannya. cara nak dapatkan jawapan banyak juga caranya. bergantung pada kita. cara senang dan jugak cara susah. jika cara atau jalan kira yang kita buat itu adalah betul maka insyaAllah dapat jawapannya tak kira cara panjang atau pendek, susah atau senang.

math is interesting and life too. =)

life is complicated like math but life is easy like math too. betul ke? hehe.


Asha :
premis 1 : saya suka math
premis 2 : math jugak suka saya
conclusion :  saya dan math bercinta. haha. XP


wassalam

Entry lepas : kita


19 potpetpotpet:

chemay said... [Reply to comment]

tak suka add math ngan fizik.
susah
:(

PeRmAtA bIrU said... [Reply to comment]

betul tu... kehidupan kita persis math... satu masalah banyak penyelesaiannya...:)

Asha said... [Reply to comment]

@chemay yg susah tu la best. mencabar. hehe

Asha said... [Reply to comment]

@PeRmAtA bIrU yup. thats right. u get the point. =)

Zulasyraf said... [Reply to comment]

AMBO SUKA MATH!!!!! XSUKA ENGLISH!!!

Mya said... [Reply to comment]

setuju! =)

suka gak m3, tapi bab addm3 mg xterer hehe =p

dayIIIz said... [Reply to comment]

haha.. suke part last sekali tu,, ngee~

Semut Senyum said... [Reply to comment]

saya tak suka math, tapi saya suka blog ini...

Yanaa said... [Reply to comment]

x lame jew ag..dunia math akn ditingalkn..uhuks..

Jasmin Ibrahim said... [Reply to comment]

ala,tak suka math.....mesti awak terer math kan....jels2...huhu

Asha said... [Reply to comment]

@Zulasyraf ambo suko gok english, tapi markah xtinggi2 jugok pun. huhu

Asha said... [Reply to comment]

@Mya ye ke tak terer? hehe

Asha said... [Reply to comment]

@dayIIIz dik, klu yg tu jawab dlm exam asenye full mark en. haha

Asha said... [Reply to comment]

@Semut Senyum terima kasih. sgt2 hargainya. =)

Asha said... [Reply to comment]

@Yanaa huhu. ada yg lebih baik bg kamu yana.

Asha said... [Reply to comment]

@Jasmin Ibrahim xterer langsung tau. markah selalu dpt ciput walaupun suka subjek tuh. haha

HazwaniHazemi said... [Reply to comment]

amboi asha, taksuka math fizik apenya, markah dia paling tinggi dalam kelas! jealous I! huhu

Asha said... [Reply to comment]

@HazwaniHazemi mana ada paling tinggi! huhu

She's Gee said... [Reply to comment]

math cukup2 makan.. harap hidup gee tak macam tuh... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...